Hawthorn Villa

An inward-looking villa unit reconfigured to enjoy outlook, green space and an abundance of light.

Images & Plans
Images & Plans
Images & Plans
Images & Plans
Images & Plans

With an inefficient plan, the existing home had great potential for improvement within its existing shell.. Outdoor spaces were well sized but lacked connection with the home.

The design surrounds the home within private gardens, using living areas to link the front and rear gardens. Working strategically with the existing building, new works and landscape revitalise the old. 

Accommodating the client’s brief for an additional guest bedroom and multipurpose area was achieved by optimising the plan. The kitchen was the only small extension to the project. 

With the significant noticable changes occuring to the rear of the property, neighbouring villa units in the Owner’s Corporation were content the works respected and improved their development.

Year

2018

Size

149m² renovation

Builder

Frameworks